Blue Band Basis Kookboek, 1984
 

[Unilever]
We moeten even opscheppen. Als je een kookboek kunt maken, dat niet alleen voor de doelgroep (beginnende kokers) waarvoor je het maakte een succes bleek, maar ook voor de rest van Nederland (die het als perfect naslagwerk gebruikten), dan heb je iets unieks gemaakt. De combinatie van de heldere fotografie, de keuze en duidelijkheid van de recepten en de ringband, maakte dat het een gigantisch succes werd met nog heel veel herdrukken. Het was de eerste keer dat een kookboek niet uitging van de soort vlees of groenten, maar van de manier van bereiden. Het concept was een kwestie van heel logisch nadenken en alle overbodige details achterwege laten. Werkelijk terug naar de basis. Dat wij zo af en toe bij de fotografie Blue Band verwisselden voor roomboter, hebben we niet verteld.
Het succes was dermate groot, at wij snel na verschijnen de opdracht kregen voor een vervolg (Blue Band Kookboek vlees). Weer later zouden nog acht andere delen verschijnen.



 
Loading image. Please wait
english